میکرونیدلینگ یک متد زیبایی است، که برای جوانسازی پوست کاربرد دارد. در این روش از سوزنهای کوچک استریل استفاده میشود. زخمهای کوچک روی پوست باعث تولید بیشتر کلاژن و الاستین شده و وضعیت پوست را بهبود میبخشد. به این روش، درمان القایی کلاژن نیز گفته میشود. اما اکثر افراد آن را به نام میکرونیدلینگ میشناسند.
انواع ناحیه درمان با میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ صورت
میکرونیدلینگ ابرو
میکرونیدلینگ موی سر
میکرونیدلینگ برای جای جوش
میکرونیدلینگ پلک
میکرونیدلینگ پیشانی
میکرونیدلینگ زانو
میکرونیدلینگ دور چشم
مزایای میکرونیدلینگ
رفع جای جوش
از بین بردن لکههای ناشی از آفتاب
از بین بردن لکههای پیری
رفع خطوط ریز و چین و چروک
برطرف کردن منافذ بزرگ
از بین بردن انواع زخمها
کاهش خاصیت ارتجاعی پوست
برطرف کردن رنگ ناهموار پوست
کاهش ریزش مو و حل مشکلات پوست سر
پرسشهای متداول
01. آیا امکان میکرونیدلینگ بعد از بوتاکس وجود دارد؟
به هیچ وجه نباید بلافاصله پس از بوتاکس از روش میکرونیدلینگ استفاده کرد. حتما باید حداقل به مدت ۲ هفته صبر کنید. متخصص پس از بررسی نتایج بوتاکس در مورد ادامه درمان با میکرونیدلینگ تصمیم میگیرد.
02. آیا امکان میکرونیدلینگ در حاملگی وجود دارد؟
انجام کلیه روشهای زیبایی در دوره حاملگی توصیه نمیشود. حتما در جلسه مشاوره با پزشک شرایط خود را به دکتر پوست توضیح داده و در مورد انجام روشهای زیبایی سوال کنید. اما به طور کلی به دلیل عدم بررسی تاثیر این متدها بر روی جنین بهترین راه خودداری از میکرونیدلینگ است.
03. میکرونیدلینگ را هر چند وقت یک بار باید انجام داد؟
بسته به ناحیه مورد نظر این روش حدود ۱۰ تا ۳۰ دقیقه زمان میبرد. معمولا متخصص ۴ تا ۶ جلسه درمان را توصیه میکند. این تعداد جلسات تقریبا با فاصله یک ماه از هم باید انجام شود.
04. پانچ بهتر است یا میکرونیدلینگ؟
روش پانچ به نسبت این روش جدیدتر بوده و برای درمان اسکار و جای جوش استفاده میشود. در روش پانچ اسکار به وسیله کاتر مخصوص بریده شده و برداشته میشود. محل زخم را میتوان با چسب مخصوص بخیه زد. در صورتی که جای جوش بزرگ باشد، از پوست پشت گوش برای پوشاندن زخم استفاده میکنند. روش پانچ به نسبت روش میکرونیدلینگ نتایج بسیار بهتری داشته و در درمان جای جوش موثرتر است.
05. آیا انجام میکرونیدلینگ محدودیت سنی دارد؟
خیر! پزشکان از این روش برای ترمیم جای جوش و زخم و دیگر مشکلات پوستی در گروههای سنی مختلف استفاده میکنند. اما توصیه آنها این است که در دوران نوجوانی یعنی قبل از ۱۸ سالگی برای انجام میکرونیدلینگ اقدام نشود. زیرا در این دوران هنوز هورمونها به تعادل نرسیدهاند و ممکن است پس از مدتی کوتاه اثرات ترمیمی این روش از بین برود. همچنین درصورتیکه چین و چروک یا جای زخمها خیلی عمیق باشد، نمیتوان از این روش استفاده کرد. بنابراین استفاده از آن در سنین بالا نیز چندان مناسب نیست.
06. آیا میتوان از میکرونیدلینگ برای حل مشکل ریزش مو نیز استفاده کرد
بله! البته میکرونیدلینگ ذاتا روشی برای حل مشکل ریزش مو و کمک به رشد مجدد موها نیست اما تحقیقات نشان داده است که با قرار دادن دستگاه میکرونیدلینگ بر روی پوست سر و وارد کردن مواد مغذی برای رشد موها از طریق آن، میتوان سلولهای تولیدکننده فولیکولهای مو را تحریک کرد و از این طریق به تقویت موها، ضخیم شدن آنها، جلوگیری از ریزش و رشد مجدد موها کمک کرد.